Kontakt

Pravidelná prevencia - vstupný kód k zdravému životu vášho psa a mačky

Nezabudnite že...

  • Kliešte už dávno nie sú len sezónnou záležitosťou, a ak ich nezastraší tvrdá zima, môžu naše psy a mačky, ohrozovať napríklad aj v novembri.
  • pravidelna-prevencia
  • Blchy sú celoročnou hrozbou a blchy, ktoré vidíme, predstavujú iba 5%. Zvyšných 95% sa môže nachádzať vo svojich vývojových štádiách a čakať na chvíľku ich slávy, kedy si budú môcť pochutnať na vašom psovi alebo mačke.
  • Komáre môžu byť pre zvieratá rovnako nepríjemné ako pre človeka. Ani hustá srsť ich pred vpádmi týchto vonkajších parazitov neochráni. Nezabúdajte preto na ochranu svojho psa a mačky, a to aj v priebehu vašich exotických dovoleniek.
  • Vnútorné parazity (napr. škrkavky a pásomnice) predstavujú neviditeľnú hrozbu po celý rok bez výnimky a v priebehu celého života zvieraťa. Šteniatka môžu byť nakazené od svojej matky už v priebehu gravidity. Šteňatá aj mačiatka sú potom parazitmi napadnuté tiež prostredníctvom materského mlieka, ktoré sajú. Na trhu sú rôzne odčervovacie tabletky (cestal, galces, drontal), alebo pasty (vitaminthe, flubenol). Novým prípravkom na odčervenie sú spot-on kvapky.

Aj mačka žijúca v byte je v ohrození. Nikdy neviete, ktorá návšteva vám prinesie domov blchu či vajíčka vnútorných parazitov trebarz na topánkach. Vaša mačka s nimi tak môže prísť do kontaktu a výsledkom budú zdravotné problémy.

Pamätajte že...

  • Pravidelná nepretržitá prevencia je cestou k spokojnému životu šteňaťa, psa, mačiatka aj mačky, poťažmo aj Vás, lebo niektoré z ochorení môžu byť prenositeľné aj na človeka.
  • Preventívnu ochranu sa nevypláca podceňovať. Dôsledná a zodpovedná ochrana je lepšia ako zdĺhavé a často veľmi nákladné riešenie zdravotných problémov vášho domáceho maznáčika.
  • Vaši domáci miláčikovia vám vedia zdvyhnúť náladu kedykoľvek, doprajte im výmenou spokojné zdravie bez komplikácií.
  • Pred najširšou škálou vonkajších parazitov (blchy, kliešte, komáre, vošky, bodavé muchy) psa ochráni (tzv. kvapka za krk) v podobe spot-on prípravku s repelentným účinkom (advantix, advocate, frontline), alebo sú k dispozícii rôzne obojky (scalibor, kiltix), spreje (frontline, arpalid, difussil).
  • Všetky uvedené prípravky sme Vám schopní zabezpečiť, v prípade Vašej návštevy našej veterinárnej ambulancie vo Fiľakove.

Leto je pred nami a parazity nemajú šancu.

Teraz už nezostáva nič iné, než sa tešiť zo spolužitia s vašimi miláčikmi a poriadne si užiť blížiace sa leto. Ako na vonkajšie aj vnútorné parazity vyzrieť už dávno viete, v ceste už teda nič nestojí.

Majte vždy na pamäti, že prevencia je základ!

Späť na blog